Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (2024)

Engage NY Eureka Math 1st Grade Module 4 Lesson 2 Answer Key

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Core Addition Fluency Review Answer Key

Core Addition Fluency Review
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (1)

Question 1.
2 + 0 = ___
Answer:2
Given two numbers are 2 and 0
by adding 2 with 0 we get 2
2+0=2

Question 2.
2 + 1 = ___
Answer:3
Given two numbers are 2 and 1
by adding 2 with 1 we get 3
2+1=3

Question 3.
2 + 2 = ___
Answer:4
Given two numbers are 2 and 2
by adding 2 with 2 we get 4
2+2=4

Question 4.
4 + 0 = ___
Answer:4
Given two numbers are 4 and 0
by adding 4 with 0 we get 4
4+0=4

Question 5.
0 + 4 = ___
Answer:4
Given two numbers are 4 and 0
by adding 4 with 0 we get 4
0+4=4

Question 6.
0 + 3 = ___
Answer:3
Given two numbers are 3 and 0
by adding 3 with 0 we get 3
0+3=3

Question 7.
0 + 0 = ___
Answer:0
Given two numbers are 0 and 0
by adding 0 with 0 we get 0
0+0=0

Question 8.
3 + 1 = ___
Answer:4
Given two numbers are 3 and 1
by adding 3 with 1 we get 4
3+1=4

Question 9.
1 + 3 = ___
Answer:4
Given two numbers are 3 and 1
by adding 3 with 1 we get 4
1+3=4

Question 10.
1 + 4 = ___
Answer:5
Given two numbers are 4 and 1
by adding 4 with 1 we get 5
1+4=5

Question 11.
1 + 5 = ___
Answer:6
Given two numbers are 5 and 1
by adding 5 with 1 we get 6
1+5=6

Question 12.
5 + 1 = ___
Answer:6
Given two numbers are 5 and 1
by adding 5 with 1 we get 6
5+1=6

Question 13.
1 + 7 = ___
Answer:8
Given two numbers are 7 and 1
by adding 7 with 1 we get 8
1+7=8

Question 14.
7 + 1 = ___
Answer:8
Given two numbers are 7 and 1
by adding 7 with 1 we get 8
7+1=8

Question 15.
1 + 8 = ___
Answer:9
Given two numbers are 8 and 1
by adding 8 with 1 we get 9
1+8=9

Question 16.
1 + 6 = ___
Answer:7
Given two numbers are 6 and 1
by adding 6 with 1 we get 7
1+6=7

Question 17.
6 + 1 = ___
Answer:7
Given two numbers are 6 and 1
by adding 6 with 1 we get 7
6+1=7

Question 18.
6 + 2 = ___
Answer:8
Given two numbers are 6 and 2
by adding 6 with 2 we get 8
6+2=8

Question 19.
5 + 2 = ___
Answer:7
Given two numbers are 5 and 2
by adding 2 with 5 we get 7
5+2=7

Question 20.
4 + 3 = ___
Answer:7
Given two numbers are 4 and 3
by adding 3 with 4 we get 7
4+3=7

Question 21.
2 + 3 = ___
Answer:5
Given two numbers are 3 and 2
by adding 3 with 2 we get 5
2+3=5

Question 22.
2 + 4 = ___
Answer:6
Given two numbers are 4 and 2
by adding 4 with 2 we get 6
2+4=6

Question 23.
4 + 2 = ___
Answer:6
Given two numbers are 4 and 2
by adding 4 with 2 we get 6
4+2=6

Question 24.
3 + 2 = ___
Answer:5
Given two numbers are 3 and 2
by adding 3 with 2 we get 5
3+2=5

Question 25.
9 + 1 = ___
Answer:10
Given two numbers are 9 and 1
by adding 9 with 1 we get 10
9+1=10

Question 26.
8 + 2 = ___
Answer:10
Given two numbers are 2 and 8
by adding 2 with 8 we get 10
8+2=10

Question 27.
7 + 2 = ___
Answer:9
Given two numbers are 2 and 7
by adding 2 with 7 we get 9
7+2=9

Question 28.
7 + 3 = ___
Answer:10
Given two numbers are 3 and 7
by adding 3 with 7 we get 10
7+3=10

Question 29.
6 + 3 = ___
Answer:9Given two numbers are 3 and 6
by adding 3 with 6 we get 9
6+3=9

Question 30.
6 + 4 = ___
Answer:10Given two numbers are 4 and 6
by adding 4 with 6 we get 10
6+4=10

Question 31.
5 + 3 = ___
Answer:8
Given two numbers are 3 and 5
by adding 3 with 5 we get 8
5+3=8

Question 32.
3 + 5 = ___
Answer:8
Given two numbers are 3 and 5
by adding 3 with 5 we get 8
3+5=8

Question 33.
3 + 4 = ___
Answer:7
Given two numbers are 3 and 4
by adding 3 with 4 we get 7
3+4=7

Question 34.
3 + 3 = ___
Answer:6
Given two numbers are 3 and 3
by adding 3 with 3 we get 6
3+3=6

Question 35.
4 + 4 = ___
Answer:8
Given two numbers are 4 and 4
by adding 4 with 4 we get 8
4+4=8

Question 36.
5 + 4 = ___
Answer:9
Given two numbers are 5 and 4
by adding 5 with 4 we get 9
5+4=9

Question 37.
4 + 6 = ___
Answer:10
Given two numbers are 4 and 6
by adding 4 with 6 we get 10
4+6=10

Question 38.
2 + 7 = ___
Answer:9
Given two numbers are 2 and 7
by adding 2 with 7 we get 9
2+7=9

Question 39.
2 + 8 = ___
Answer:10
Given two numbers are 2 and 8
by adding 2 with 8 we get 10
2+8=10

Question 40.
2 + 5 = ___
Answer:7
Given two numbers are 2 and 5
by adding 2 with 5 we get 7
2+5=7

Question 41.
5 + 5 = ___
Answer:10
Given two numbers are 5 and 5
by adding 5 with 5 we get 10
5+5=10

Question 42.
4 + 5 = ___
Answer:9
Given two numbers are 4 and 5
by adding 4 with 5 we get 9
4+5=9

Question 43.
2 + 6 = ___
Answer:8
Given two numbers are 2 and 6
by adding 2 with 6 we get 8
2+6=8

Question 44.
3 + 6 = ___
Answer:9
Given two numbers are 3 and 6
by adding 3 with 6 we get 9
3+6=9

Question 45.
3 + 7 = ___
Answer:10
Given two numbers are 3 and 7
by adding 3 with 7 we get 10
3+7=10

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Problem Set Answer Key

Write the tens and ones and say the numbers. Complete the statement.
Question 1.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (2)
17 = ____ ten ____ ones
Answer:
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (3)

Question 2.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (4)
26 = ____ tens ____ ones
Answer:
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (5)

Question 3.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (6)
28 = ____ tens ____ ones
Answer:
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (7)

Question 4.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (8)
____ tens ____ ones = 33
Answer:
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (9)

Question 5.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (10)
There are _____ balloons
Answer: There are 14 balloons
There is a bunch of balloon with 10 balloons in the bunch
And there is 4 balloons separately
That is 1 ten and 4 ones
1 ten is equal to 10
And 4 ones is equal to 4
By adding 10 with 4 we get 14
10+4=14
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (11)

Question 6.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (12)
There are _____ flowers.
Answer:There are 28 flowers
There is 2 bunch of flowers with 10 flowers in each bunch
And there is 8 flowers separately
That is 2 ten and 8 ones
2 ten is equal to 20
And 8 ones is equal to 8
By adding 20 with 8 we get 28
20+8=28
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (13)

Question 7.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (14)
There are _____ marbles.
Answer:There are 25 marbles
There are 2 boxes of marbles with 10 marbles in each box
And there are5 marbles separately
That is 2 ten and 5 ones
2 ten is equal to 20
And 5 ones is equal to 5
By adding 20 with 5 we get 25
20+5=25
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (15)

Question 8.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (16)
There are _____ peanuts.
Answer:There are 40 peanuts
There are 3 bags of peanuts with 10 penuts in each bag
And there is 10 penuts separately
That is 3 ten and 10 ones
3 ten is equal to 30
And 10 ones is equal to 10
By adding 10 with 30 we get 40
10+30=40

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (17)

Write the tens and ones. Complete the statement.
Question 9.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (18)
There are _____ cubes.
Answer: There are 35 cubes
There are 3 set of cubes each of 10 cube in a set
That is 3 tens which is eual to 30
And there are 5 cubes separately
That is 5 ones which is equal to 5
By adding 30 with 5 we get 35
30+5=35
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (19)

Question 10.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (20)
There are _____ cubes.
Answer:There are 27 cubes
There is a set of 10 cubes and 7 cubes separately
That is 1 tens and 7 ones which is equal to 10+7=17
And there is another set of 10 cubes
That is 1 tens and 0 ones which is equal to 10
By adding 17 with 10 we get 27
17+10=27

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (21)

Question 11.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (22)
There are _____ cubes.
Answer:There are 39 cubes
There are 2 sets of 10 cubes each and 7 cubes separately
That is 2 tens and 7 ones which is equal to 20+7=27
And there is another set of 10 cubes and 2 cubes
That is 1 tens and 2 ones which is equal to 10+2=12
By adding 27 with 12 we get 39
27+12=39
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (23)

Question 12.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (24)
There are _____ cubes.
Answer:There are 29 cubes
There is a set of 10 cubes and 3 cubes separately
That is 1 tens and 3 ones which is equal to 10+3=13
And there is another set of 10 cubes and 6 cubes
That is 1 tens and 6 ones which is equal to 10 +6=19
By adding 13 with 16 we get 29
13+16=29

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (25)

Write the missing numbers. Say them the regular way and the Say Ten way.
Question 13.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (26)
Answer:3 tens and 5 ones is equal to 35
3 tens is equal to 30 and 5 ones is equal to 5
And by adding 5 with 30 we get 35

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (27)

Question 14.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (28)
Answer:2 tens and 7 ones is equal to 27
2 tens is equal to 20 and 7 ones is equal to 7
And by adding 20 with 7 we get 27

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (29)

Question 15.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (30)
Answer:3 tens and 9 ones is equal to 39
3 tens is equal to 30 and 9 ones is equal to 9
And by adding 30 with 9 we get 39
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (31)

Question 16.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (32)
Answer:2 tens and 9 ones is equal to 29
2 tens is equal to 20 and 9 ones is equal to 9
And by adding 20 with 9 we get 29
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (33)

Question 17.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (34)
Answer:4 tens and 0 ones is equal to 40
4 tens is equal to 40 and 0 ones is equal to 0
And by adding 40 with 0 we get 40
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (35)

Question 18.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (36)
Answer:0 tens and 9 ones is equal to 9
0 tens is equal to 0 and 9 ones is equal to 9
And by adding 0 with 9 we get 9
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (37)

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Exit Ticket Answer Key

Match the picture to the place value chart that shows the correct tens and ones.

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (38)
Answer:
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (39)

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Homework Answer Key

Write the tens and ones and complete the statement.
Question 1.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (40)
There are __________ straws.
Answer:There are 34 straws
There are 3 bunch of straws with 10 straws in the bunch
And there is 4 steaws separately
That is 3 ten and 4 ones
3 ten is equal to 30
And 4 ones is equal to 4
By adding 30 with 4 we get 34
30+4=34
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (41)

Question 2.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (42)
There are __________ peanuts.
Answer:There are 23 penuts
There are 2 bags of peanuts with 10 penuts in each bag
And there is 3 penuts separately
That is 2 ten and 3 ones
2 ten is equal to 20
And 3 ones is equal to 3
By adding 20 with 3 we get 23
20+3=23
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (43)

Question 3.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (44)
There are __________ strawberries.
Answer:There are 36 strawberries
There are 3 baskets of strawberries with 10 strawberries in each basket
And there is 6 strawberries separately
That is 3 ten and 6 ones
3 ten is equal to 30
And 6 ones is equal to 6
By adding 30 with 6 we get 36
30+6=36
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (45)

Question 4.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (46)
There are __________ beads.
Answer:There are 29 brads
There are 2 bags of beads with 10 beads in the bag
And there is 9 beads separately
That is 2 ten and 9 ones
2 ten is equal to 20
And 9 ones is equal to 9
By adding 20 with 9 we get 29
20+9=29

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (47)

Question 5.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (48)
There are __________ apples.
Answer:There are 19 apples
There is a boc of apples with 10 apples in the box
And there is 9 apples separately
That is 1 ten and 9 ones
1 ten is equal to 10
And 9 ones is equal to 9
By adding 10 with 9 we get 19
10+9=19
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (49)

Question 6.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (50)
There are __________ carrots.
Answer:There are 26 carrots
There are 2 bags of carrots with 10 carrots in each bag
And there is 6 carrots separately
That is 2 ten and 6 ones
2 ten is equal to 20
And 6 ones is equal to 6
By adding 20 with 6 we get 26
20+6=26
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (51)

Write the tens and ones. Complete the statement.
Question 7.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (52)
There are _____ cubes.
Answer:There are 24 cubes
There are 2 set of 10 cubes each
That is 2 tens which is eual to 20
And there are 4 cubes separately
That is 4 ones which is equal to 4
By adding 20 with 4 we get 24
20+4=24
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (53)

Question 8.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (54)
There are _____ cubes.
Answer:There are 36 cubes
There are 2 sets of 10 cubes each and 3 cubes separately
That is 2 tens and 3 ones which is equal to 20+3=23
And there is another set of 10 cubes and 3 cubes
That is 1 tens and 3 ones which is equal to 13
By adding 23 with 13 we get 36
23+13=36Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (55)

Question 9.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (56)
There are _____ cubes.
Answer:There are 39 cubes
There are 2 sets of 10 cubes each and 5 cubes separately
That is 2 tens and 5 ones which is equal to 20+5=25
And there is another set of 10 cubes and 4 cubes
That is 1 tens and 4 ones which is equal to 14
By adding 25 with 14 we get 39
25+14=39
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (57)

Question 10.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (58)
There are _____ cubes.
Answer:There are 29 cubes
There is a sets of 10 cubes and 4 cubes separately
That is 1 tens and 4 ones which is equal to 10+4=14
And there is another set of 10 cubes and 4 cubes
That is 1 tens and 4 ones which is equal to 10+4=14
By adding 14 with 14 we get 28
14+14=14
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (59)

Write the missing numbers. Say them the regular way and the Say Ten way.
Question 11.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (60)
Answer: 2 tens and 3 ones is equal to 23
2 tens is equal to 20 and 3 ones is equal to 3
And by adding 20 with 3 we get 23
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (61)

Question 12.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (62)
Answer:3 tens and 2 ones is equal to 32
3 tens is equal to 30 and 2 ones is equal to 2
And by adding 2 with 32 we get 32
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (63)

Question 13.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (64)
Answer:0 tens and 9 ones is equal to 9
0 tens is equal to 0 and 9 ones is equal to 9
And by adding 0 with 9 we get 9
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (65)

Question 14.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (66)
Answer:4 tens and 0 ones is equal to 40
4 tens is equal to 40 and 0 ones is equal to 0
And by adding 40 with 0 we get 40
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (67)

Question 15.
Choose a number less than 40. Make a math drawing to represent it, and fill in the number bond and place value chart.
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (68)
Answer: One number less that 40 can be anything from 1 to 39
I choose 39
Which 1 less that 39
39 cam be formed ad 3 tens and 9 ones
by adding 3 tens which is 30 and 9 ones which is 9 we get 39
30+9=39
Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (69)

Eureka Math Grade 1 Module 4 Lesson 2 Answer Key (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 6380

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.