Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Answer Key – Eureka Math Answers (2024)

Eureka Grade 3 ensures students with the learning targets and success criteria. The Diverse opportunities will develop problem-solving skills among the primary school kids practicing Bigideas Math Grade 3 Solutions. Eureka Textbook Grade 3 answers help Students Master the subject on Consistent practice.

Engage NY Eureka Math 3rd Grade Module 3 Lesson 15 Answer Key

Grade 3 Eureka Math Answer Key is provided by subject experts as per the Common Core curriculum. Grade 3 Eureka Math Solutions provided educates the primary school Kids on all Math concepts of the chapter efficiently. Eureka Math Grade 3 Textbook Answers makes it easy for kids to Grasp the Concepts as well as solve any problem from chapter Tests, Practice Tests, Performance tests, cumulative practice, etc.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Pattern Sheet Answer Key

Multiply

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Answer Key – Eureka Math Answers (1)

Answer:
9 x 1 = 9, 9 x 2 = 18, 9 x 3 = 27, 9 x 4 = 36, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 10 = 90, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 7 = 63, 9 x 5 = 45, 9 x 8 = 72, 9 x 5 = 45, 9 x 9 = 81, 9 x 5 = 45, 9 x 10 = 90, 9 x 6 = 54, 9 x 5 = 45, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 7 = 63, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 8 = 72, 9 x 6 = 54, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 9 = 81, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72, 9 x 9 = 81, 9 x 7 = 63, 9 x 6 = 54, 9 x 8 = 72.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
multiply by 9.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Answer Key – Eureka Math Answers (2)

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Problem Set Answer Key

Write an equation, and use a letter to represent the unknown for Problems 1 – 6.

Question 1.
Mrs. Parson gave each of her grandchildren $9. She gave a total of $36. How many grandchildren does Mrs. Parson have?

Answer:
The number of grandchildren = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Parson gave each of her grandchildren $9.
she gave a total of $36.
9 / c = 36.
where c indicates children.
c = 36 / 9.
c = 4.

Question 2.
Shiva pours 27 liters of water equally into 9 containers. How many liters of water are in each container?

Answer:
The number of liters of water in each container = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
shiva pours 27 liters of water equally into 9 containers.
27 / w = 9.
w = 27 / 9.
where w indicates water.
w = 3.

Question 3.
Derek cuts 7 pieces of wire. Each piece is 9 meters long. What is the total length of the 7 pieces?

Answer:
The total length of the 7 pieces = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Derek cuts 7 pieces of wire.
Each piece is 9 meters long.
7 x l = 9.
where l indicates length.
l = 7 x 9.
l = 63.

Question 4.
Aunt Deena and Uncle Chris share the cost of a limousine ride with their 7 friends. The ride cost a total of $63. If everyone shares the cost equally, how much does each person pay?

Answer:
The cost each person pays = 9.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Aunt Deena and Uncle Chris share the cost of a limousine ride with their 7 friends.
The ride cost a total of $63.
7 / r = 63.
where r indicates ride.
r = 63 / 7.
r = 9.

Question 5.
Cara bought 9 packs of beads. There are 10 beads in each pack. She always uses 30 beads to make each necklace. How many necklaces can she make if she uses all the beads?

Answer:
The number of necklaces = 3.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Cara bought 9 packs of beads.
There are 10 beads in each pack.
she always uses 30 beads to make each necklace.
9 / n = 90.
where c indicates children.
n = 90 / 9.
n = 30.

Question 6.
There are 8 erasers in a set. Damon buys 9 sets. After giving some erasers away, Damon has 35 erasers left. How many erasers did he give away?

Answer:
The number of erasers = 37.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 8 erasers in a set.
Damon buys 9 sets.
After giving some erasers away. Damon has 35 erasers left.
where e indicates eraser.
e = 72 / 9.
e = 8.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Exit Ticket Answer Key

Use a letter to represent the unknown.

Question 1.
Mrs. Aquino pours 36 liters of water equally into 9 containers. How much water is in each container?

Answer:
The water in each container = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mrs. Aquino pours 36 liters of water equally into 9 containers.
where c indicates container.
c = 36 / 9.
c = 4.

Question 2.
Marlon buys 9 packs of hot dogs. There are 6 hot dogs in each pack. After the barbeque, 35 hot dogs are left over. How many hot dogs were eaten?

Answer:
The number of hot dogs were eaten = 19.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Marlon buys 9 packs of hot dogs.
There are 6 hot dogs in each pack.
9 x 6 = 54.
where n indicates a number of hot dogs.
n = 54 – 35.
n = 19.
Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Homework Answer Key

Question 1.
The store clerk equally divides 36 apples among 9 baskets. Draw a tape diagram, and label the number of apples in each basket as a. Write an equation, and solve for a.

Answer:
The number of apples in each basket = 4.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
The store clerk equally divides 36 apples among 9 baskets.
9 / n = 36.
where n indicates apples.
n = 36 / 9.
n = 4.

Question 2.
Elijah gives each of his friends a pack of 9 almonds. He gives away a total of 45 almonds. How many packs of almonds did he give away? Model using a letter to represent the unknown, and then solve.

Answer:
The number of packs of almonds = 5.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Elijah gives each of his friends a pack of 9 almonds.
He gives away a total of 45 almonds.
9 / p = 45.
where p indicates pack.
p = 45 / 9.
p = 5.

Question 3.
Denice buys 7 movies. Each movie costs $9. What is the total cost of 7 movies? Use a letter to represent the unknown. Solve.

Answer:
The total cost of 7 movies = 63.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Denice buys 7 movies.
Each movie costs $9.
7 x m= 9.
where m indicates total movies.
m = 7 x 9.
m = 63.

Question 4.
Mr. Doyle shares 1 roll of bulletin board paper equally with 8 teachers. The total length of the roll is 72 meters. How much bulletin board paper does each teacher get?

Answer:
The bulletin board does each teacher get = 9 meters.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Mr. Doyle shares 1 roll of bulletin board paper equally with 8 teachers.
The total length of the roll is 72 meters.
72 / 8 = 9.

Question 5.
There are 9 pens in a pack. Ms. Ochoa buys 9 packs. After giving her students some pens, she has 27 pens left. How many pens did she give away?

Answer:
The number of pens she give = 54.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
There are 9 pens in a pack.
Ms. Ochoa buys 9 packs.
After giving her students some pens, she has 27 pens left.
9 x 9 = 81.
81 – 27 = 54.

Question 6.
Allen buys 9 packs of trading cards. There are 10 cards in each pack. He can trade 30 cards for a comic book. How many comic books can he get if he trades all of his cards?

Answer:
The number of comic books can he get if he trades all of his cards = 60.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
Allen buys 9 packs of trading cards.
There are 10 cards in each pack.
He can trade 30 cards for a comic book.
9 x 10 = 90.
90 – 30 = 60.

Eureka Math Grade 3 Module 3 Lesson 15 Answer Key – Eureka Math Answers (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6386

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.